vrijdag 30 april 2021

Hartige beertjes voor Covid afdeling in Gasthuisberg

De kinderen van het 3e leerjaar volgen, als deel van de spreekoefeningen, de actualiteit. Om te oefenen hebben we samen de actualiteit besproken. Uiteraard kwam er heel vaak de situatie rond Covid-19 aan bod. Dit bracht ons op een idee om het zorgpersoneel van UZ Leuven te steunen. We willen hen graag laten weten dat we aan hen denken.   

Omdat het nogal moeilijk was om een applaus op te sturen bedachten we iets anders. Zowel 3A als 3B goten al hun liefde in een klein formaat en maakte prachtige knutselwerkjes. We hebben met de klassen een kaartje gemaakt om de mensen letterlijk een hart onder de riem te steken. Hieronder kan je al een leuke foto zien van de kinderen van 3A.  


Natuurlijk waren de zorgverleners en zelfs de verpleegkundig managers ontzettend blij met dit hartverwarmende gebaar. We konden uiteraard deze kaartjes niet zonder een mooie brief afgeven. Benieuwd naar wat er in stond? Je kan hem hier lezen. 

 
Beste mevrouw
Beste meneer


Ik stuur deze mail in naam van de kinderen van het 3e leerjaar van de gemeentelijke basisschool "Toverveld" te Veltem Beisem.

Gezien jullie al ruim 1 jaar het beste van jullie zelf geven, vonden wij het als klas noodzakelijk om jullie letterlijk een hart onder de riem te steken. De kinderen van klas L3a en L3b hebben met heel hun hart prachtige kaartjes gemaakt voor jullie. Wij weten dat het soms ontzettend zwaar kan zijn en wij zijn ongelooflijk fier op jullie. Hieronder krijgen jullie al een leuke foto van de afgewerkte kaartjes. Deze kaartjes zullen normaal gezien de komende week tot bij jullie op de afdeling geraken en zijn bedoeld als cadeautje voor al de mensen die op de COVID afdeling werken. 
De kinderen van L3a hebben zelfs een liedje voor u gezongen, hopelijk kan deze een glimlach tevoorschijn toveren bij u en uw team.


Helaas kunnen we de prachtige zangkwaliteiten niet laten horen via deze weg, het liedje dat gezongen werd was de aangepaste versie: "Geef me geen kus". We kregen een heel grote "dank u wel" van de afdelingen en zelfs leuke foto's van waar de kaartjes zich nu bevinden. Toevallig werkt er een zus van één leerling van de klas op de Covid afdeling en ze stuurde ons leuke foto's. Ze vertelde ons ook dat ze enorm blij zijn dat haar kleine zus, samen met heel de klas, aan hen dacht.    







Tot slot laten we nog een leerling aan het woord, Warre Meeus:

"Ik vond wel dat het nodig was om beertjes aan de mensen van het ziekenhuis te geven. Want ze hebben een 'boost' nodig omdat ze al zo lang bezig zijn, en ze dit zeker kunnen gebruiken. Ik vind het ook heel leuk dat de mensen van het ziekenhuis de kaartjes hebben opgehangen en van die leuke foto's hebben gestuurd. Ik vond het zingen voor hen ook heel erg leuk en hoop stiekem dat ze hebben meegezongen."


Om met inspirerende woorden te eindigen: 

HET KOMT GOED!    

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier een reactie