vrijdag 4 juni 2021

Klasuitstap ZOO Planckendael

 Op 1 juni was het eindelijk zover, de kinderen van het 3e leerjaar mochten hun eerste uitstap doen van het jaar. Vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen was het eindelijk mogelijk om ergens naartoe te gaan. En wat keken de kinderen, de juf en de meester er naar uit. Toen het goede nieuws werd verspreid, was het nog volop regenweer. De week nadien, als bij wonder, waren de weersgoden het 3e leerjaar gunstig gezind en werd het tot 26 graden warm. Dit zorgde ervoor dat de kinderen hun afvroegen of ze nog steeds regenkledij moesten meebrengen wat uiteraard niet meer moest. 

In de ochtend bij het belsignaal werden de kinderen nog even naar de klas gebracht om enkele afspraken te herhalen zodat we met iedereen konden terugkeren en er geen kindjes per ongeluk bij de leeuwen terecht kwamen. Vervolgens mochten we sinds 1 juni, komt dat even goed uit, in 1 bus stappen met de 2 klassen netjes bij elkaar in hun eigen bubbel. Dit woord kennen de kinderen maar al te goed...

Eens aangekomen werd er meteen een prachtige groepsfoto gemaakt. 



 Na dit prachtige fotomoment konden we onze reis verder zetten. De tijd die we nodig hadden om binnen te geraken werd nuttig gebruikt om koekjes en fruitjes op te eten maar natuurlijk ook om ons nog eens in te smeren, de eerste keer van vele malen smeren. Toen we er eindelijk aan konden beginnen werden we ook vergezeld door juf Elvie en Antonia. We bezochten over heel de dag al de verschillende continenten en hielden we zelfs een loopwedstrijd tegen dieren. Sommige kinderen konden hun angst niet bedwingen bij het zien van enkele dieren, zeker toen we in de kooien(!!!!) van de dieren mochten rondlopen ( wie al in Planckendael geweest is, weet welke ik bedoel). De hitte speelde ook zijn parten en was gevaarlijk. Gelukkig waren we allemaal goed beschermd en kregen we voldoende drinken om de dag door te komen. Toch had het zijn impact op sommige kinderen die anders niet te stoppen zijn en ze werden heel erg stilletjes. Hieronder zijn enkele sfeerbeelden te vinden van de kinderen van het 3e leerjaar die ondanks corona toch op pad zijn kunnen gaan. We bedanken iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. 

Tot slot laten we nog een leerling van 3B aan het woord, Nils:" Ik vond de speeltuin het leukste van de dag, het jachtluipaard vond ik ook wel ontzettend leuk. Ik was wel een beetje moe van het stappen en het spelen in de dierentuin." 

P.S. Alle kinderen werden veilig terug gebracht naar school, er werd er niet 1 opgegeten door hongerige leeuwen ;-).  

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier een reactie